Autoflower semena konoplje

autoflower semena

Kaj so autoflower semena? Katere so prednosti autoflower semen v primerjavi z drugimi semeni konoplje in kdaj je bolje izbrati autoflower semena. 

Autoflower semena konoplje so semena, ki avtomatsko preidejo v fazo cvetenja. Tako niso odvisna od svetlobnega cikla, ampak avtomatsko preidejo iz faze rasti v fazo cvetenja in “dozorijo” že v 10-ih tednih. S cvetenjem začnejo že po tednu ali dveh.

  1. Kaj so autoflower semena
  2. Prednosti autoflower semen
  3. Dejavniki pridelka za autoflower semena
  4. Višje koncentracije THC
  5. Kako so semena lahko avtomatska
  6. Idealna za začetnike

Autoflower semena zagotavljajo večjo žetev in ne zahtevajo, da bi spreminjali svetlobne cikle. Če jih gojimo zunaj, lahko proizvedejo več žetev v obdobju normalnega poletja. Pri indoor gojenju so sposobne zrasti že v 10-ih tednih. Autoflowering semena niso nič novega. Poznamo jih že tisočletja, v obliki Cannabis Ruderalis J., ki izhaja iz Rusije. Divja vrsta te rože proizvaja zanemarljiv delež psihoaktivnih snovi, sodobni načini pa omogočajo, da se njihove lastnosti kombinira z vrstami indica in sativa in tako dobimo bolj močne autoflowering vrste.

Prednosti autoflower semen so v tem, da hitreje pridemo do pridelka. V osnovi so se uporabljala za indoor gojenje, kasneje pa so se v določenih primerih izkazala za odlično opcijo pri outdoor gojenju.

Kaj so autoflower semena konoplje

Autoflower semena omogočajo enostavno pridelavo visoko kakovostne konoplje, ki lahko cvetijo brez potrebe po spremembi svetlobnih intervalov ali odstranjevanju moških cvetov. Zaradi tega so znani tudi pod imenom »avtomatska oziroma samodejna semena«, saj gre tu za več dela pri pridelavi neopredeljenih ženskih cvetov, opravljenih še preden so sploh začeli kaliti.

Prav zaradi enostavnosti pridelave autoflower semen je za večino ljudi, ki se šele začenjajo ukvarjati z gojenjem konoplje, to zelo privlačna možnost za začetek vzgajanja teh rastlin. Poleg tega pa so autoflower semena odlična izbira za ljubitelje “outdoor” konoplje na manj toplih podnebnih območjih, ki želijo, da njihove rastline rastejo pod milim nebom, na balkonu, ali pa morda okenski polici. Za mnoge je to edina rešitev, saj je poletje omejeno le na nekaj res toplih mesecev.

Prednosti autoflower semen

Autoflower semena lahko v običajnem poletju prinesejo dve ali več žetev kot navadna semena konoplje. Pod primerno svetlobo lahko ta semena od časa, ko smo jih posadili, pa do odrasle rastline pride v prej kot desetih tednih. Prednost teh rastlin pa je tudi to, da je večina zelo trdovratna in odporna proti glivičnim okužbam, plesnim, škodljivcem in celo zmrzali, zaradi svoje izjemno robustne severne evrazijske genetske linije – Ruderalisa – ki je razvila sposobnost cvetenja zato, da bi preživela. Semena, ki cvetijo samodejno, se lahko gojijo v zaprtih prostorih, zunaj ali v rastlinjaku. Poleg tega so vsa semena v tej kategoriji feminizirana in iz širokega spektra genetike, ki ponujajo različne vrste vonja, okusa arome in tudi učinka.

Dejavniki pridelka za autoflower semena

V smislu pridelka lahko ta semena proizvedejo razumno velike donose tudi z manj intenzivnim svetlobnim virom. Vendar pa je splošno pravilo, da večja, kot je intenzivnost svetlobe, boljši so rezultati. Prav tako je treba vedeti, da kolikšen pridelek bo ta vrsta dala, je odvisna od končne velikosti rastline. Z drugimi besedami, če posadimo rastlino, jo damo na okensko polico (z naravno svetlobo), skoraj nikoli ne bo proizvedel toliko, kot bi enake rastline v velikih posodah – pod visoko intenzivno svetlobo. Na splošno pa velja, je količina popkov (vrhov), ki je na koncu nabrana iz semen, primerljiva s količino rednega ali feminiziranega semena iste sorte.

Višje koncentracije THC

Autoflower semena so prva skupina sorte, ki proizvajajo vrhunski pridelek, ki ima povišane kanabinoidne nivoje brez potrebe po intenzivni svetlobi med gojenjem le-te. Ne glede na to, ali uporabljamo umetno ali sončno svetlobo, je skrb in pozornost vedno zelo potrebna pri izpostavljenosti rastlin svetlobi. Zagotoviti pa moramo tudi, da so rastlinie v času teme, res v popolni temi. Znano je namreč, da onesnaženje svetlobe iz najmanjših virov zmede notranje “ure” naše rastlinice, glede tega, ali naj bi bile v obdobju vegetacije ali cvetenja.

Po drugi strani pa so autoflower semena sposobna dokončati svoj življenjski cikel, ne glede na to, kako dolgi so dnevi, bo vsaj osemnajst ur svetlobe dalo res najboljše rezultate. Za razliko od običajnih semen, autoflower semena ne potrebujejo običajnega cikla 12 ur svetlobe, ki se izmenjujejo z 12 urami teme, da bi lahko uspešno cveteli, (bodisi indica, sativa ali hibrid). Zdi se, da so praktično imuni na svetlobno onesnaženje. Dopuščajo nepravilno in nepredvidljivo obdobje svetlobe in teme. 

Kako so semena lahko avtomatska

Bistvena značilnost (odpornost na vremenske pojave in svetlobo) autoflower semen se je razvila kot nujnost preživetja na ostrih, negostoljubnih območjih osrednje Rusije, od kjer izvira Cannabis ruderalis (originalna autoflower vrsta).

Pomanjkanje dolgih in vročih poletij je na indijski celini ali tropskih in ekvatorialnih območij, kjer so se te vrste razvile (tudi vrsta Indica in Sativa), je posledica, da sm tamkajšnji prebivalci lahko le čakali na spremembo svetlobnih ciklov, ki označujejo začetek poletja. Vreme je postalo dovolj hladno, da so se rastline izognile pred opraševanjem in sejanjem. Namesto tega pa so začele cveteti takoj, ko so bile bil dovolj stare, da so imel dovolj časa za dokončanje reproduktivnega ciklusa in izdelavo novih semen. Rejci so takoj videli to prednost za druge sorte in tako začeli vzgajati seme s to sposobnostjo, da cvetijo avtomatsko (autoflower).

Idealna za začetnike

Za ljudi, ki so popolni novinci in ki želijo začeti z gojenjem konoplje kot prvim poskusom, svetujemo, da upoštevajo prednosti autoflower semen.

Semena so na voljo v pakiranju po 5 ali 10 semen, nekatere vrste pa lahko kupite tudi v 3 semena na pakiranje in 25 semen na pakiranje.

>> Preberite še: Katera so najboljša autoflower semena