Najboljša semena konoplje; 10 klasičnih sort

najboljša semena konoplje

To je seznam desetih najboljših klasičnih sort konoplje, ki bi jih moral poznati vsak kadilec te zanimive rastline. Genetski profili teh sort so spremenili svet konoplje, posledično pa so nastale številne sorte, ki so danes med kadilci marihuane izjemno znane in priljubljene. Najboljša semena konoplje so na voljo pri različnih semenskih bankah (glej spodaj).

Obstaja veliko sort konoplje, ki so znane skoraj vsakemu kadilcu marihuane, tudi tistim, ki so »novi na sceni«. Gre za najboljša semena konoplje omenjenih sort. Te sorte so si zaradi svojih edinstvenih lastnosti in dobrega genetskega materiala zagotovile visok položaj in imajo impresiven ugled. Nekatere se ponašajo s svojo prepoznavno in močno aromo, spet druge vsebujejo visok delež THC-ja; tretje pa so del izredno uspešne letine. Ne glede na omenjene dejavnike, je na nas, da preizkusimo te sorte. Pri tem niso izvzeti niti novinci niti »veterani«, ki kadijo marihuano. V nadaljevanju si oglejte seznam desetih najboljših klasičnih sort konoplje.

Haze Berry

najboljša semena konoplje

Predstavljamo prvo sorto na našem seznamu najboljša semena konoplje – Haze Berry, ki je zelo priljubljena v Kaliforniji, pa tudi v drugih mekah medicinske konoplje po svetu. V Haze Berry prevladuje genetski profil sorte Cannabis sativa v 80-ih odstotkih njene sestave, genetski profil sorte Cannabis indica pa predstavlja 20 odstotkov genetskega materiala te sorte. Haze Berry je nastala s križanjem enako priljubljenih starševskih sort Blueberry in Shining Silver Haze. Posledično je tako nastala sorta konoplje, ki ima 20-odstotno koncentracijo THC-ja; delež te substance je torej zelo visok. V Haze Berry pa najdemo tudi kanabinoid CBD, katerega koncentracija je sicer nekoliko nižja od koncentracije THC-ja. Zaradi omenjenih dejavnikov je torej Haze Berry idealna za uporabo v medicinske in rekreativne namene.

Pri kajenju Haze Berry občutimo učinke, ki delujejo tako na naš um kot na naše telo. Na duševnost vpliva pomirjujoče in na nas deluje kot afrodiziak. Kar se tiče telesne ravni pa postanemo prijetno utrujeni in zaspani. Nekateri viri trdijo tudi, da kajenje te sorte pomaga pri lajšanju bolečine in stimulira apetit. Sorta Haze Berry pa ni znana samo po stanju vznesenosti, pogovorno »zadetosti«, ki ga občutimo pri kajenju. Nudi nam tudi čutne užitke v smislu kompleksnih arom in aromatičnega okusa. Ko odpremo posodo ali vrečko, napolnjeno s suhim cvetjem oziroma marihuano sorte Haze Berry, se sproščajo omamne dišave z notami sadne sladkobe in jagodičevja. Pri kajenju jointa oziroma cigare, katere vsebina je bila odstranjena in zapolnjena z marihuano Haze Berry – pravimo ji tudi »blunt« , bomo zaznali note jagodičevja, sadja, sladkobe, limone in vanilije.

Royal Jack

Sorta Royal Jack je predstavnica treh sort, ki so združene v eno samo; v njej torej prevladuje genetski profil Cannabis sativa, ki znaša 40 odstotkov njene sestave, 30 odstotkov genetskega materiala se sklada s sorto Cannabis indica, preostalih 30 odstotkov pa s sorto Cannabis ruderalis. Royal Jack je nastala s križanjem sort Jack Herer in Cannabis ruderalis. Nekolikšna prevlada genetskega profila Cannabis sativa v tej sorti povzroči občutke vznesenosti, ki jih občutimo pri kajenju. To stanje na nas učinkuje poživljajoče in motivacijsko.

Sorta Royal Jack je primerna za vse, ki iščejo bodisi ustvarjalni navdih ali pa preden se lotijo dela, pri katerem je zelo pomembna zbranost. Ta sorta nam obljublja tudi precejšnje občutke vznesenosti na telesni ravni. Ti dejavniki naredijo to sorto precej večnamensko, odvisni pa so tudi od razpoloženja kadilca in v katerem delu dneva se marihuano kadi. Royal Jack ima aromo poprove mete s pridihom zeliščnih in pikantnih not. Te čutne vonjave bodo ugajale tako novincem kot poznavalcem konoplje. Najboljša semena konoplje te sorte torej predstavljajo Royal Jack.

White Widow

White Widow je legendarna sorta konoplje v svetovnem merilu. Sama omemba imena nam pričara podobo cvetja konoplje oziroma marihuane s svetlečimi belimi trihomi. Verjetno ni nobene druge sorte, ki uživa tolikšen sloves kot ga ima White Widow. Njeno poreklo je kontroverzno in je predmet številnih razprav, vendar pa je bilo potrjeno, da je ta nizozemska klasična sorta bila prvotno gojena na Nizozemskem. Kar se tiče njenih »prednikov«, je prvotna sorta White Widow nastala s križanjem sorte Cannabis sativa landrac, ki izvira iz Brazilije, s hibridno sorto Cannabis indica iz južne Indije. Nastanek White Widow naj bi bila posledica večletnega gojenja konoplje v gornatih območjih v indijski zvezni državi Kerala; prizadevali so si namreč za proizvodnjo konoplje, ki je obogatena z obilo smole.

White Widow se je nato razširila po celem svetu, sedaj najboljša semena konoplje White Widow ponujajo številne semenske banke. Današnja različica te sorte danes sestoji iz genetskih profilov sort Cannabis sativa in Cannabis indica v razmerju 50 : 50. Ta osupljiv hibrid vsebuje 19-odstotno koncentracijo THC-ja, kar je zelo visok delež te substance. Vsebuje tudi srednje visoko raven kanabinoida CBD, ki je odličen za uporabo v medicinske namene. Iz takšnega razmerja genetskih profilov dveh sort je torej nastala White Widow – sorta, ki ponuja močne občutke vznesenosti, ki vplivajo na telo in um hkrati.

Kar se tiče učinkov na duševnost, so občutki vznesenosti , ki jih povzroča kajenje White Widow, povezani s pomirjujočim stanjem in zbranostjo. Na nas deluje kot afrodiziak, znajdemo pa se tudi v rahlo psihedeličnem stanju. Po drugi strani pa na telo deluje tako, da smo pomirjeni in dremavi. Kadilec bo med kajenjem verjetno začutil močno željo po hrani in se predal gurmanskim užitkom.

White Widow je znana tudi po kompleksnih in čudovitih vonjavah ter prijetnemu okusu, ki ga kajenje pusti v ustih. Pri kajenju te sorte bodo naše brbončice vzdražene zaradi not hašiša, vrtnic, grenkobe, sladkobe in kislosti. Dišava cvetov, skupaj z notami hašiša, sladkobe in tropskega sadja, pa je prijetno omamna.

Northern Lights

najboljša semena konoplje

Northern Lights je zagotovo še ena klasična sorta konoplje, katere ime je svetovno znano. Izvor te legendarne sorte ostaja skrivnost, čeprav se domneva, da izvira iz zahodne obale Združenih držav Amerike. Natančni genetski profil te sorte ni znan, čeprav govorice pravijo, da izvira iz Afganistana. Drugi viri pa trdijo, da se je genetski profil prvotnih rastlin konoplje te sorte skladal z genetsko zasnovo konoplje, ki je uspevala na Tajskem.

Današnja različica Northern Lights se do potankosti ujema z genetsko zasnovo sorte Cannabis indica. Občutki vznesenosti, ki jih doživljamo med kajenjem Northern Lights so zelo močni. Vendar pa se poroča tudi, da na duševnost deluje blagodejno – hitro namreč postanemo dobre volje. Ta sorta vsebuje 18-odstotni delež THC-ja.

Skunk XL

Sorta Skunk je še eden odličen primer klasičnih sort konoplje. Njen genetski profil posedujejo tudi ostale uspešne sorte, ki so danes zelo znane in priljubljene. Prvotna sorta Skunk je bila prava mešanica kombinacij genetskih profilov, ki so se skladale z genetsko sestavo rastlin konoplje, uspevajočimi v Mehiki, Kolumbiji in Afganistanu. Vendar pa se je sčasoma ta originalna sorta zaradi eksperimentiranja spremenila in izboljšala. Tako je torej nastala novodobna različica sorte Skunk XL, ki jo smatramo za klasično sorto konoplje.

Skunk XL je hibridna sorta, katere genetsko sestavo predstavljata genetska profila sort Cannabis sativa in Cannabis indica, v razmerju 50 : 50, kar predstavlja enakomerno razdelitev. Ta sorta vsebuje 17-odstotno vsebnost THC-ja, ki lahko povzroči precej močne občutke vznesenosti. Ta »zadetost«, ki gre z roko v roki s kajenjem Skunk XL, vpliva tako na človekov um kot na njegovo telo. Vsebuje tudi srednje visoko raven kanabinoida CBD. To dejstvo je še posebej zanimivo uporabnikom, ki želijo uživati zdravilne učinke tako CBD-ja kot THC-ja in se tako posluževati uporabe konoplje v medicinske namene. Izkazalo se je, da CBD uspešno pomaga pri določenih zdravstvenih stanjih in deluje protivnetno in protiepileptično.

Amnesia Haze

najboljša semena konoplje

Amnesia Haze je sorta konoplje, ki ima pri kajenju na človeka zelo močne učinke. Leta 2011 je zasedla drugo mesto na tekmovanju HighLife Cup. Le najboljša semena konoplje se razvijejo v sorto Amnesia Haze. Je hibrid, katerega genetsko zasnovo v 70-ih odstotkih predstavlja genetski profil Cannabis sativa , v 30-ih odstotkih pa Cannabis indica. Ima 22-odstotno vsebnost THC-ja. Omenjena koncentracija kanabinoida THC je torej zelo visoka. Ima tudi srednje visoko raven CBD-ja, ki je zaslužna za dolgotrajno ter nadvse sproščujoče stanje.

Amnesia Haze ima spremenljive učinke tako na človekovo telo kot na njegov um. Na duševnost deluje nekoliko močneje, in sicer se kadilci počutijo bolj zbrane v tem psihedeličnem stanju, ki na njih učinkuje poživljajoče. Ta sorta je torej kot nalašč za vse tiste, ki iščejo kreativni navdih in motivacijo. Učinki na telo so nekoliko manj izraženi, so pa še vedno prisotni, saj se kadilci počutijo prijetno utrujene.

Okus sorte Amnesia Haze je zelo zapeljiv; cvetje oziroma marihuana ponuja okus po sladkobi, kislosti in začimbah. Njena aroma je precej zapletena in zanimiva. Ob odpiranju posode, v kateri je marihuana, se bo prostor napolnil s prijetnimi vonjavami limone, popra in medu.

OG Kush

najboljša semena konoplje

OG Kush je še ena vrhunska klasična sorta. Njen natančen izvor je neznan, vendar pa se domneva, da je nastala s križanjem sort ChemDawg, Lemon Thai in Pakistani Kush. Spet drugi viri trdijo, da izhaja iz sorte ChemDawg. Ne glede na njen izvor, je ključnega pomena to, da z zagotovostjo ponuja zelo močne in impresivne občutke vznesenosti.

OG Kush je hibridna sorta, katere genetsko sestavo zapolnjujeta genetska profila sorte Cannabis indica v 75-ih odstotkih in sorte Cannabis sativa v 25-ih odstotkih. Ker v njej prevladuje genetski profil sorte Cannabis indica, na nas učinkuje sproščujoče, vpliva pa tako na človekovo telo kot na njegovo duševnost. Na telesni ravni deluje pomirjujoče in zatira bolečino, medtem pa nas popelje v psihedelično stanje, ki na nas učinkuje kot meditacija, torej zelo sproščujoče. Vsebnost THC-ja v tej sorti je 19-odstotna. Kajenje OG Kush nam v ustih pusti močan in dolgotrajen priokus, dišave pa so zelo močne, saj je zaznati note citrusov in dizla.

Critical

najboljša semena konoplje

Critical je sorta, katere genetski sestav sestoji iz genetskih profilov sorte Cannabis indica v 60-ih odstotkih in sorte Cannabis sativa v 40-ih odstotkih. Najboljša semena konoplje se torej prelevijo v še eno najboljših klasičnih sort.

Critical je nastala je s križanjem sort Afghani in Skunk. Obljublja nam močne občutke vznesenosti, ki vplivajo tako na um kot na telo. Vsebnost THC-ja v tej sorti je je 18-odstotna, kar zagotavlja, da so občutki vznesenosti zares močni. Critical na naše telo učinkuje pomirjujoče. Kadilci bodo zagotovo začutili potrebo po hrani in počitku. Učinki, ki delujejo na duševnost, so nekoliko manj izraženi, a še vedno opazni, saj se znajdemo v sproščujočem in razburljivem stanju.

Kajenje sorte Critical nam pričara prijeten okus v ustih, ki je kompleksnega značaja. Ne glede na to, ali kadimo »blunt« – cigaro, katere vsebina je bila izpraznjena ter napolnjena z marihuano, ali pa za namen kajenja marihuane uporabljamo pipe, bodo naše brbončice vzdražene, saj bodo za to poskrbele note pomaranče, medu, začimb, sladkobe in grenkobe. Vonjave, ki napolnijo gojilnico, v kateri uspeva ta zanimiva rastlina, spominjajo na borovnice, vrtnice, kavo, limeto in čokolado.

Blue Cheese

najboljša semena konoplje

Blue Cheese je hibridna sorta, katere genetski sestav sestoji iz genetskih profilov, ki se skladata s sortama Cannabis indica v 60-ih odstotkih in Cannabis sativa v 40-ih odstotkih. Na kadilce ima zelo močne učinke, saj vsebuje 19-odstotno vsebnost THC-ja, zaradi česar jo pojmujemo kot sorto, primerno za uporabo v rekreacijske namene. Vsebnost CBD-ja je v tej sorti nekoliko manjša. Tako lahko kadilci, ki sicer uporabljajo konopljo zgolj v medicinske namene, uživajo tudi ostale koristi zaradi visoke koncentracije THC-ja kot dodatno prednost te sorte. Blue Cheese je nastala s križanjem sort Original Cheese in Blueberry Blend.

Stanje vznesenosti, ki je posledica kajenja Blue Cheese, ima enake učinke tako na um kot na telo, ki se med seboj enakomerno dopolnjujejo. Genetski sestav te sorte je torej zaslužen za omenjene učinke, ki jih kajenje te sorte ima na nas. Kajenje Blue Cheese torej pričara precej močno stanje vznesenosti. Njen genetski sestav pa je zaslužen za »zemeljski« priokus. V tem pogledu se odlično dopolnjuje s sorto Blueberry, ki ima okus po sadju.

Bubblegum XL

najboljša semena konoplje

Bubblegum XL je hibridna sorta, katere genetski sestav se sklada z genetskima profiloma sorte Cannabis sativa v 60-ih odstotkih in sorte Cannabis indica v 40-ih odstotkih. Nastala je s križanjem starševskih sort Power Plant in Santa Maria. Bubblegum XL ima 19-odstotno vsebnost THC-ja, poleg tega pa se ponaša še s srednje visoko vsebnostjo CBD-ja. Njen genetski sestav je torej zaslužen za učinke, ki jih ima v enaki meri na človekovo telo in na njegovo duševnost. Le najboljša semena konoplje imajo torej za posledico razvoj še ene najbolj znanih klasičnih sort. Na telesni ravni deluje tako, da smo pomirjeni, zaspani, bolečine pa pojenjajo. Na duševni ravni pa je njen učinek zelo sproščujoč, lahko bi rekli, da na nas deluje kot nekakšna meditacija. Bubblegum XL se ponaša s sladko aromo, ki nam pri kajenju pričara zemeljski priokus ter občutek sladkobe.

Pogosta vprašanja o semenih konoplje

Kaj so klasične sorte semen konoplje?

Klasične sorte semen konoplje so tiste, ki so prepoznavne, imajo zgodovino, ker so priljubljene in uveljavljene. Tukaj govorimo o sortah, ki imajo ugled med poznavalci in laiki.

Katerih je 10 klasičnih sort semen konoplje?

Med 10 najboljših klasičnih sort sodijo semena Haze Berry, Royal Jack, White Widow, Northern Lights, Skunk XL, Amnesia Haze, OG Kush, Critical, Blue Cheese in Bubblegum XL.

Katere so prednosti klasičnih sort?

Nekatere se ponašajo s svojo prepoznavno in močno aromo, spet druge vsebujejo visok delež THC-ja; tretje pa so del izredno uspešne letine.

Kakšna je vloga klasičnih sort konoplje v zgodovini?

Genetski profili teh sort so spremenili svet konoplje, posledično pa so nastale številne sorte, ki so danes med kadilci marihuane izjemno znane in priljubljene.