Jack Herrer – Konoplja Kanabis – knjiga

(2 mnenji strank)

27,00 

Knjiga o konoplji, potencialu konoplje, zgodovini uporabe konoplje in o prepovedi uporabe in gojenja konoplje ter ozadju te prepovedi.

Kategorija:

Opis

Konoplja (Kanabis) – Jack Herer – Knjiga

V knjigi Konoplja Kanabis – Rastlina, ki bi lahko reševala planet – avtor Jack Herer razkriva potencial, ki ga ima konoplja pri reševanju okoljskih problemov in razlaga, kaj je pravzaprav ozadje prepovedi uporabe konoplje.

Jack Herer je sicer zelo znano ime vrste konoplje, a se ta imenuje po ameriškem aktivistu, ki se je oz se še vedno bori za legalizacijo in de-kriminalizacijo konoplje. Jack Herer je med drugim zaslužen tudi za to, da je zvezna država Kalifornia med prvimi v ZDA legalizirala konopljo za uporabo v medicinske namene.

V knigi Konoplja Kanabis, Jack Herer argumentira pozitivne učinke, ki bi jih konoplja lahko imela na okolje. Če bi naprimer želeli odprabiti učinke tople grede, bi se zagotovo morali (vsaj v neki meri) odpovedati uporabi fosilnih goriv. V kolikor bi prišlo do tega, pravi, da je konoplja edina možna rešitev, ki bi hkrati lahko nadomestila goriva in zadostila tudi ostalim potrebam, kot so papir in tekstil ter energija.

JAck HErer je sicer avtor več knjig (niso vse prevedene), med drugim “The Emperor Wears no Clothes”, ki je izšla v 90-ih letih. V tej knjigi povzema zgodovino uporabe konoplje in ozadje prepovedi uporabe konoplje.

Prva slovenska izdaja Hererjeve legendarne knjige o rastlini, ki bi lahko reševala planet, je prva pri nas, ki je tudi natisnjena nekoliko drugače,
pravokotno na običajni potisk oziroma v tako imenovanem formatu »Dwarsligger«, ki prihaja z Nizozemske in v zadnjih letih vse bolj
navdušuje bralce v nekaterih evropskih državah. Naslednje izdaje Konoplje kanabis pa morda že natisnemo na papirju iz konoplje …

 

2 mnenji za Jack Herrer – Konoplja Kanabis – knjiga

  1. Miha j.

    Odlična knjiga in zares dober prevod.

  2. Selina Šuster (preverjena stranka)

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja